»Zato smo tudi v razpisu naredili nov sklop, ki študentskim menzam oz. vsakršnim kuhinjam v sklopu javnih zavodov podeljuje neke vrste prednost pri razpisu.«
»Prvi cilj razpisa je povečati dostopnost študentskih bonov, drugi je spodbuditi bolj zdravo prehranjevanje med študenti, to pomeni bolj zdravo ponudbo med ponudniki, tretji pa je omogočiti javnim zavodom in fakultetam, ki bi se prijavile s svojimi lastnimi kuhinjami, poenostavljen postopek prijave na razpis, ker morajo izpolnjevati samo vstopne pogoje, ne pa tudi posebnih pogojev.«
»Zato poziv vsem gostincem, ki se prej niso mogli prijaviti zaradi svoje lokacije, da vseeno razmislijo, ali bi se radi prijavili.«
»Mislim, da smo temu v največji možni meri zadostili, nismo pa razpisa tako zelo zaostrili, da bi ponudniki izpadali iz sistema.«
»Verjamemo, da je obstoječ sistem dober, saj za strošek, ki ga za subvencioniranje nosi država, zagotavlja večjo stopnjo dostopnosti, tako lokacijsko kot z vidika pestrosti in dietetike ponudbe, kot bi jih javne menze, ki bi jih morali, prav tako z javnimi sredstvi, zagotavljati visokošolski zavodi.«
»Minister za delo Luka Mesec, namesto da bi reševal težave s podražitvijo študentske prehrane, očitno ugotovil, da je najlažje sistem preprosto ukiniti, čemur pa v SDM-ju absolutno nasprotujejo.«
»Dvig doplačila je rezultiral v dvigu cen ponudnikov študentske prehrane. Če smo še v decembru lahko brez doplačila jedli v petnajstih restavracijah po Sloveniji, lahko z novim letom le še v šestih.«
»Našel se je namreč tudi ponudnik, ki je, če se ne motim, za pet evrov ponujal kos pice, jabolko in sladico kot polnovreden obrok, kar seveda ni namen študentske prehrane, niti ni to nekaj, kar naj bi država subvencionirala.«
»Kot bomo predstavili prihodnjič, smo poskusni projekt že izpeljali v menzi prek ceste (vladni restavraciji, op. a.), kjer smo dali ljudem izbiro, ki je prej ni bilo.«
»Na Študentski organizaciji Univerze v Ljubljani smo zaskrbljeni nad trenutnim dogajanjem na področju ponudbe študentske prehrane.«
»Pogled na seznam ponudnikov hitro pokaže drugačno sliko. Mnogo bolj kot sredstvo za omogočanje 'uravnotežene in zdrave prehrane' so študentski boni v teh 30 letih postali socialni korektiv.«